Instruccions #LlaçosPerLaSida 2016

Titular notícies
Dijous 1 Desembre 2016


Instruccions Llaços Humans per la Sida – 1 de desembre 2016

 

 

Introducció: Què és el Dia Mundial de la Sida

Per recordar i donar a conèixer al món l’epidèmia global de la sida causada pel VIH, el dia 1 de desembre es commemora a tot el món el Dia Mundial de la sida. Aquesta jornada va ser concebuda per primera vegada l’agost de 1987 per James W. Bunn i Thomas Netter, del Programa Mundial sobre la Sida de l’Organització Mundial de la Salut a Ginebra, Suïssa (ONUSIDA). Bunn i Netter van portar la seva idea al director del programa, Jonathan Mann, li va agradar el concepte i el va aprovar.

Des del C1D es commemora per establir un espai de prevenció en l’àmbit públic que doni informació pertinent i propera sobre el VIH/sida en funció de les característiques i necessitats de les persones; visibilitzar i difondre el treball que fan durant tot l’any les ONG’s, fundacions, associacions i xarxes d’associacions que treballen amb el VIH/sida a Barcelona i a Catalunya i promoure missatges comuns, accions i polítiques que garanteixin el dret a la salut i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH, realitzant una acció de sensibilització davant el VIH/sida.

Què us proposem?

Per aquest primer de desembre, us proposem una activitat molt senzilla en la que podeu involucrar a persones de les vostres entitats: volem crear un llaços vermells gegants per tot el territori català creats amb persones. La idea és fer-ne fotos, compartir-les amb el Hashtag #LlaçosPerlaSida i fer-ne difusió abans, durant i després del dia 1 de desembre.

Com?

Cada entitat, escola o col.lectiu pot agrupar un grup de persones (es recomana un mínim de 7) i pensar una ubicació des d’on es pugui fer una fotografia grupal. Cal demanar als i les participants del llaç que portin samarretes vermelles per tal de generar un efecte visual més fort, tot i que si en algun cas no es pogués, la forma del llaç és suficient.

Compartiu-les!

És molt important que totes les fotografies es comparteixin per tenir un impacte en les xarxes socials.

Podeu fer-ho de dues maneres:

  1. Envieu-les el més ràpid possible al mail dmsida@comite1desembre.org especificant el nom de la vostra entitat o escola
  2. Pengeu-les a twitter amb el HT #LlaçosPerlaSida i/o etiquetant al @Comite1desembre

Des del comitè es penjaran al llarg de tot el dia.

Materials:

  • Samarretes vermelles
  • Càmera de fotos
  • Guix per marcar la forma del llaç al terra

Recomanacions:

  • Busqueu un espai des d’on es pugui fer una fotografia a certa altura. Balcons, terrats, finestres són bones opcions.
  • Disposar d’una bona càmera pot permetre-us crear una imatge de qualitat.
  • A part de compartir-la amb el comitè 1 de desembre, aprofiteu la imatge per a generar debat i introduir la temàtica del dia mundial de la lluita contra el VIH amb els i les participants de la foto.

 

Més informació:

Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya:

 

 


Últimes Notícies