Jornada Espais de VIHda - Zero Discrimination Day 2024

Titular notícies
Dimecres 14 Febrer 2024


 

Zero Discrimination Day 2024
 






 
El proper 1 de març, Zero Discrimination Day, des del Comitè 1r de Desembre organitzarem la Jornada "Espais de VIHda", el mateix divendres 1 de març a les 18h al Centre LGTBI de Barcelona (C/ del Comte Borrell, 22, L'Eixample, 08015 Barcelona) en format presencial.
 
La Jornada té la voluntat de reflexionar, a partir de la participació i dels testimonis de diferents persones amb VIH, entorn a com crear espais segurs, lliures d'estigma i discriminació, per a tenir la confiança, si així es desitja, de poder fer públic el serostatus i visualitzar-se amb comoditat. Volem mostrar la realitat tant de les persones amb VIH que ja es visualitzen públicament, com d'aquelles que no són o no volen ser visibles. 
 
El format de la Jornada serà una taula rodona conduïda per una representant del Comitè 1r de Desembre en la que tres o quatre persones amb VIH reflexionin presencialment sobre com es poden crear aquests espais o entorns segurs i què els ha ajudat en els seus casos a sentir-se còmodes per a visualitzar-se com a persones amb VIH, quines qüestions cal tenir en compte per a facilitar aquests processos i fer front amb eficàcia a l'estigma i la discriminació i, alhora, comptar amb testimonis (a través de notes de veu i sense mostrar-se públicament) de persones amb VIH que no poden o no volen visualitzar-se per a que expliquin la seva situació i què necessitarien per a poder fer aquest pas, si així ho desitgen. Volem intentar respondre a la pregunta: Com crear espais segurs per a persones amb VIH lliures d'estigma i discriminació.?
 
A la taula també comptarem amb una representant d'alguna de les Entitats del Comitè 1r de Desembre per a que s'expliqui què s'està fent, en aquest sentit, des de l'àmbit comunitari. Convidarem també a les representants de les administracions a una Fila 0 per a que puguin escoltar i prendre nota de les reflexions i les necessitats que s'expressin des de la taula rodona. Finalment habilitarem un torn de preguntes i debat entre totes les persones assistents a l'acte, que serà públic i obert a tothom. 

 

DESCARREGA'T EL PROGRAMA AQUÍ

 


Últimes Notícies