Edició 2017

Titular notícies
Divendres 1 Desembre 2017


Dia Mundial de la Sida 2017

 

 

ACTIVITATS CENTRALS 2017

 


DIJOUS 30 de NOVEMBRE

19:30h Encesa de llums a l’Ajuntament de Barcelona i del balcó de la Generalitat de Catalunya i lectura del manifest. Pl. Sant JaumeDIVENDRES 1 DE DESEMBRE

9-15h Estands informatius a la Pl. Sant Jaume

12h Lectura del Manifest amb l’actor Marc Ribera

13h Llaç humà campanya #LlaçosPerLaSida

17-21:00h Activitats als Jardinets de Gràcia

17:30h Activitats dinamitzades per AECS i actuació de StreetLifeBCN

18:30h Xocolatada popular

19h Col·laboració dels Castellers de Barcelona

20h Concert jove amb Thinkin’ Wild 

ACTIVITATS ARREU DEL TERRITORI . clica!

 


 

També podeu llegir el MANIFEST D’ENGUANY al següent enllaç.

 

 

VIH/Sida, una qüestió de DRETS


Un any més, el Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya commemora el Dia Mundial de la Sida, 1 de desembre de 2017.

Sota el lema “VIH/SIDA una qüestió de DRETSPacte social JA!” enguany posem l’èmfasi en la necessitat d’incorporar la perspectiva basada en drets humans en l’abordatge social i polític de la infecció en ple segle XXI. Volem reivindicar l’equitat, la diversitat, la llibertat, la intimitat, la informació, l’autonomia, la salut i el plaer com a premisses fonamentals per lluitar contra el VIH i l’estigma relacionat.

L’Acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH i contra l’estigma relacionat, aprovat pel Parlament de Catalunya el 2014 – ara farà ja 3 anys i mig – instava al govern a impulsar el Pacte Social contra l’Estigma i les Discriminacions. Si bé aquest any des de la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’han fet els primers passos per articular-lo encara ara, a punt d’acabar la legislatura, ens trobem sense un full de ruta que ens permeti pensar que la lluita contra l’estigma i els drets de les persones que viuen amb VIH siguin una realitat.

Des de les entitats treballem per fer efectius els drets fonamentals de totes les persones, construint estratègies d’abordatge comunitari del VIH que tenen en compte la intimitat i la llibertat de totes des d’una dimensió positiva, des de la ferma convicció que les institucions i els poders públics han de preservar unes condicions necessàries de vida que ens permetin viure lliurement i que contemplin totes les realitats.

Reclamem, per tant, l’equitat com a premissa, perquè sabem que no podem considerar-nos iguals si no tenim en compte les identitats culturals, d’origen, socials, econòmiques, d’orientació sexual i de gènere, i totes les dimensions que ens fan diverses, que ens col·loquen en posicions diferents. La diversitat és una riquesa que cal que preservem.

Un any més, considerem indispensable lluitar també contra la por i l’estigma a què estem avesats en una societat de la desinformació. La informació és la millor arma per superar les barreres de l’estigma i per dotar-nos d’autonomia.

En definitiva, volem posar la vida al centre de les polítiques vers el VIH i la tasca de les entitats que hi treballem.

Altra vegada ens moVIHlitzem a través del treball comunitari i l’expertesa de les 23 entitats membres, per mitjà del desenvolupament d’estratègies de lluita pels drets humans i sensibilització, i d’accions centrades en les persones i el seu apoderament. 

I després… NO ET PERDIS LES NITS VERMELLES! 

 

 Amb la col·laboració de:

 

                               Últimes Notícies