Tancament servei Drassanes

Titular notícies
Dimarts 27 Octubre 2020


"El Comitè 1r de Desembre denuncia el tancament del servei de Drassanes per les dificultats que aquest fet suposa en l’accés a les proves de detecció i abordatge de les ITS així com del tractament de la PrEP"


El Comitè 1r de Desembre denuncia que aquesta dificultat per a accedir als serveis d’atenció públics per a poder garantir la salut sexual i reproductiva de totes les persones implica una clara vulneració de drets i exigeix al Govern i al Departament de Salut que es reverteixi immediatament aquesta situació.

Davant del tancament, aquest passat dilluns 26 d’octubre, del servei de la Unitat d’ITS Drassanes que es duu a terme a la unitat de malalties transmissibles Drassanes – Vall d’Hebron amb l’objectiu de detectar i tractar precoçment les infeccions de transmissió sexual (ITS), així com de subministrar el tractament de la PrEP, amb motiu de l’actual situació de la pandèmia de COVID19 i la derivació d’aquest servei a les Consultes Externes de l’Hospital de la Vall d’Hebron, des del Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-Sida de Catalunya volem expressar la nostra absoluta preocupació per les dificultats que aquest fet suposa en l’accés a les proves de detecció i abordatge de les ITS així com del tractament de la PrEP. 

Des del Comitè 1r de Desembre creiem que és imprescindible no descuidar l’abordatge i la detecció precoç d’ITS ni l’accés a la PrEP i denunciem que aquesta dificultat per a accedir als serveis i centres d’atenció públics i, per tant, de garantir la salut sexual i reproductiva de totes les persones, implica una clara vulneració de drets per la impossibilitat d’accés a tractaments mèdics i de mesures de prevenció efectives. Una mesura d’aquestes característiques, d’allunyar els serveis d’atenció sanitària a la ciutadania, va contra les recomanacions internacionals, entre elles, les d’ONUSIDA, sobre l’abordatge de la salut sexual en temps de COVID19. A Consultes Externes de l’Hospital de la Vall d’Hebron no hi ha els espais suficients i adequats per a garantir una correcta atenció mèdica per a aquest servei i no és recomanable en aquesta situació que persones vulnerables s’hagin de desplaçar fins a un hospital per a poder ser ateses. 

Des del Comitè 1r de Desembre exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Departament de Salut que es reverteixi immediatament aquesta situació i s’adoptin totes les mesures necessàries per a seguir garantint l’accés a diagnòstics i tractaments de forma ràpida, propera i segura.
27 d’octubre de 2020
Comitè 1r de Desembre

 

 


Últimes Notícies