Edició 2016

Titular notícies
Dijous 1 Desembre 2016

 

ESTIGMA O ESTIMA, TU DECIDEIXES

Volem Pacte Social contra l’Estigma i la Discriminació 

 

Un any més, el Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya commemora el Dia Mundial de la Sida, 1 de desembre de 2016.

Sota el lema “Estigma o Estima, Tu decideixes” volem reivindicar el dret a l’estima, com a valor indispensable de lluita contra la por, la intolerància i l’aversió que es crea vers el virus i les persones que hi conviuen. En un món ple de desigualtats, la nostra mirada pot ésser clau per crear-ne un de més just i lliure. Per això, des del C1D, un altre any, reivindiquem valors com la solidaritat, l’apoderament, la diversitat, la igualtat i la cooperació enfront de les actituds discriminatòries i l’estigma.

Fa més de dos anys de l’aprovació de l’Acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH i contra l’estigma relacionat, i encara és hora que es desplegui el Pacte Social contra l’Estigma i la Discriminació a què totes i tots ens vam comprometre. Des del C1D interpel·lem a les institucions i exigim la posada en marxa dels mecanismes necessaris per a l’elaboració d’aquest, ja que entenem que el millor dels mecanismes de prevenció és la implicació de totes i tots en la destrucció de l’estigma i la lluita contra la discriminació.

Altra vegada ens moVIHlitzem a través del treball comunitari i l’expertesa de les 25 entitats membres, per mitjà del desenvolupament d’estratègies de lluita pels drets humans i sensibilització, i d’accions centrades en les persones i el seu apoderament.

 



PROGRAMACIÓ ACTES CENTRALS BARCELONA:

9:00h a 19:00h Estand informatiu i de sensibilització Pl. Sant Jaume

– Exposició “La caseta de la vida”
– Projecció permanent de vídeos de les entitats membre
– Photocall – Vine a fer-te la foto contra la discriminació!
12:00h Lectura unitària del Manifest Pl. Sant Jaume
13:00h Llaç humà a Pl. Sant Jaume en el marc de la campanya #LlaçosPerlaSida
17:00 a 17:30h Activitat “Movem-nos per l’estima” Zumba a Pl. del Rei
18:00h a 22:00h Encesa de l’enllumenat de l’Ajuntament de Barcelona

 




 FOTOGRAFIES RECULL:

 



Últimes Notícies